MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Beszámoló a virtuális XI...

Beszámoló a virtuális XI. LIFE Klímapolitikai Tréningről

2020. június 8-án került sor a XI. LIFE Klímapolitikai Tréning: LIFE CLIMA Pályázatírás 2020 című rendezvényre virtuális módon. A tréninget az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikai Főosztálya és a Nyugat-Balkáni Zöld Központ szervezte, a Magyar Fejlesztési Központ munkatársai a rendezvény weboldal- és közösségi média-menedzsmentjét végezték.

Az érdeklődők az előadás-videókat a LIFE pályázatok YouTube csatornán követhették.

A videók továbbra is visszanézhetők az alábbi linken: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLIccUldatzjnaq8HVxb20NdnMZsrz2A_Y

A rendezvény célja a LIFE Éghajlat-politika alprogrammal kapcsolatos naprakész tudás megosztása és kölcsönös tapasztalatcsere volt virtuális képzés keretében a magyar LIFE közösség valamennyi szereplőjének részvételével. Ennek szellemében a LIFE Klímapolitikai Csapat előadásai mellett – amelyekből nézők a hazai és uniós klímapolitika aktualitásait, a LIFE Éghajlat-politika alprogram szakmai és pénzügyi értékelési szempontjait ismerhették meg – további releváns szakértők is megosztották az éghajlat-politikai pályázatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, tanácsokat. 

Heilmann Diána, az Európai Bizottság Külső Monitoring Csoportjának (NEEMO) szakmai monitorozója bemutatta a LIFE programot, valamint ismertette a projekttípusokat és a hasznos dokumentumokat, továbbá beszélt a pályázatírásról és a projektmenedzsmentről a LIFE programban, illetve a Külső Monitoring Csoport szerepéről.

Stephen Hart vendégelőadó (Környezetvédelmi és Éghajlatpolitikai Osztály, EIB) és Dr. Örlős László, ügyvezető (Nyugat Balkáni Zöld Központ) az Európai Beruházási Banknak a klímafinanszírozásban betöltött növekvő szerepéről beszélgetett. 

Giappichelli, Laura, LIFE CLIMA projekttanácsadó, (az Európai Bizottság Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynöksége /EASME/ LIFE Osztály) „Kötelező olvasmányok a sikeres LIFE CLIMA pályázatomhoz” címmel tartott angol nyelvű előadást (magyar összefoglalóval a leírásban).

A rendezvény keretében kérdésfeltevésre is lehetőség nyílt kommentek formájában – ezekre az ITM munkatársai élő videóban válaszoltak, amely szintén visszanézhető a tájékoztató nap lejátszási listájában, („Kérdések és válaszok”).

Az előadások videó és pdf prezentáció formátumban a LIFE pályázatok honlapon keresztül tekinthetők meg:

https://www.lifepalyazatok.eu/beszamolo-a-virtualis-xi-life-klimapolitikai-treningrol.html

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: