MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > AZ MFK TALÁLT NÉMET...

AZ MFK TALÁLT NÉMET KONZORCIUMI PARTNERT A TERMÉSZETTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT ANYAG- ÉS KÖRNYEZETKÉMIAI INTÉZETE SZÁMÁRA

A Magyar Fejlesztési Központ kiemelt feladata, hogy segítse a magyarokat a közvetlen európai uniós források elnyerésében, továbbá, hogy eligazodást nyújtson az uniós pályázatok rendszerében. Az MFK missziójának tekinti a projektfejlesztéssel és konzorciumépítéssel kapcsolatos tanácsadást is, valamint a konzorciumi partnerek felkutatását.

Az MFK közelmúltbeli sikereinek egyike, hogy európai kapcsolati hálózatán keresztül konzorciumi partnert talált az Természettudományi Kutatóközpont (TTK) Anyag- és Környezetkémiai Intézete számára, amelynekfeladata funkcionális és szerkezeti anyagok, valamint kémiai eljárások kutatása a fenntartható környezet és a fenntartható egészség területein.

Az Anyag- és Környezetkémiai Intézet biotechnológia területén tevékenykedő kutatócsoportja egy európai uniós, MSCA-ITN típusú Horizon 2020-pályázaton kíván indulni, hogy kutatásait közvetlen uniós forrással is támogathassa. A pályázat benyújtásához szükség van konzorciumi partnerre, amely – az MFK eredményes partnerkeresésének köszönhetően – jelen esetben egy német egyetem spin-off cége lesz, amelynek tanácsadó testülete a szakterület kiválóságait gyűjti egybe.

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: