MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Az idei Női Innovátorok...

Az idei Női Innovátorok Európai Uniós Díj döntősei

Az Európában dolgozó női vállalkozók közül a 21 legtehetségesebb és leginspirálóbb női vállalkozó szerepel az Női Innovátorok Európai Uniós Díja 2021 szűkített listáján. A díj az innovatív vállalatokat vezető női vállalkozók kiemelkedő teljesítményeit ünnepli.

A programot az EU Horizon Europe kutatási és innovációs programja finanszírozza, és az Európai Innovációs Tanács és a KKV-k Végrehajtó Ügynöksége irányítja. Az idei döntősök úttörő szerepet töltenek be az iparágak széles skálájában, és segítenek a globális kihívások kezelésében.

Tizenhét jelölt verseng három, egyenként 100 000 eurós díjért a Női Innovátorok kategóriában. További három jelölt verseng a Feltörekvő Innovator címért, amely a 30 év alatti kiváló női vállalkozókat ismeri el, és 50 000 eurós díjjal jár.

A Női Innovátorok kategória döntősei:

 • Anita Finnegan (Írország), az orvosi eszközök gyártói számára kiberbiztonsági kockázatkezelési megoldásokat kínáló Nova Leah társalapítója és vezérigazgatója .
 • Asude Altıntaş (Törökország), a Twin Science társalapítója és vezérigazgatója , egy olyan vállalat, amely fizikai és digitális termékekkel fejleszti a gyermekek STEAM (A tudományos, a technológiai, a mérnöki, művészeti és a matematikai - science, technology, engineering, art, mathematics - területek nevének rövidítése.)-készségeit.
 • Ciara Clancy (Írország), a Beats Therapeutics alapítója és vezérigazgatója , amely technológiai megoldásokat fejleszt a Parkinson-kórhoz kapcsolódó mobilitási tünetek kezelésére.
 • Danaë Delbeke (Belgium), az Indigo cég alapítója és vezérigazgatója , amely innovatív glükózmonitorozási megoldásokat tervez a cukorbetegek számára.
 • Daphne Haim Langford (Izrael), a Tarsier Pharma társaság alapítója és vezérigazgatója, amely orvosi megoldásokat fejleszt az autoimmun és gyulladásos szembetegségek kezelésére és gyógyítására.
 • Elena García Armada (Spanyolország), a személyre szabott járásterápiához innovatív exoskeletonokat tervező cég, a MarsiBionics alapítója és vezérigazgatója.
 • Florence Gschwend (Svájc/Egyesült Királyság), a Lixea társalapítója és technológiai igazgatója, egy fenntartható és innovatív biomassza-frakcionálási eljárást fejleszt, alacsony költségű ionos folyadékok felhasználásával.
 • Keren Leshem (Izrael), az OCON Healthcare társalapítója és vezérigazgatója, egy olyan vállalat, amely innovatív méhen belüli gyógyszerbejuttatási technológiát fejleszt a nők egészségének és életminőségének javítása érdekében.
 • Lisa O'Donoghue (Írország), a Votechnik alapítója és vezérigazgatója , amely vállalat automatizált újrahasznosítási technológiát kínál a folyadékkristályos kijelző (LCD) egységek biztonságos és fenntartható ártalmatlanításához.
 • Mathilde Jakobsen (Dánia), a Fresh.Land digitális platform társalapítója és vezérigazgatója, amely lerövidíti és digitalizálja az élelmiszer-ellátási láncot, és könnyű hozzáférést biztosít a jó minőségű élelmiszerekhez.
 • Merel Boers (Hollandia), a NICO-LAB társalapítója és vezérigazgatója , egy olyan cég, amely csúcstechnológiát kínál az orvosoknak a sürgősségi ellátás javítására.
 • Monika Haider (Ausztria), a siket és nagyothallók oktatási és képzési megoldásait kínáló Equizent alapítója és vezérigazgatója .
 • Patricia Scanlon (Írország), a Soapbox Labs alapító és ügyvezető elnöke, amely innovatív beszédfelismerő megoldást fejleszt a gyermekek számára.
 • Rocío Arroyo (Spanyolország), az AMADIX alapítója és vezérigazgatója , egy személyre szabott gyógyszeres megoldásokat kínáló vállalat a rákdiagnosztikához.
 • Sofie Quidenus-Wahlforss (Ausztria/Németország), az omni:us alapítója és vezérigazgatója , egy adatvezérelt, mesterséges intelligencia platform, amely automatizálja a biztosítási kárigényeket.
 • Suzanne Moloney (Írország), a Hidramed Solutions cég alapítója és vezérigazgatója, amely fejlett sebkezelési megoldásokat kínál a krónikus sebek mindennapi ellátására.
 • Verónica Orvalho (Argentína/Portugália), a Didimo alapítója és vezérigazgatója , amely a felhasználók által generált digitális emberek gyors létrehozásának technológiai platformja.

Feltörekvő Innovator kategória döntősei :

 • Ailbhe és Izzy Keane (Írország), az Izzy Wheels alapítói . Cégük divatos kerekesszék-huzatokat készít.
 • Emna Everard (Belgium), a Kazidomi , az egészséges élelmiszerekkel foglalkozó e-kereskedelem alapítója és vezérigazgatója .
 • Livia Ng (Egyesült Királyság), a Neucruit alapítója és vezérigazgatója , amely a mélytechnológiát alkalmazó digitális betegek toborzási stratégiáit építi fel, amelyek javítják a betegek és a klinikai újítók életét.

A Női Innovátorok Európai Uniós Díja 2021-ért nyerteseit az Európai Innovációs Tanácscsúcstalálkozóján 2021. november 24–25-én hirdetik ki . Ugyanezen az eseményen a Bizottság átadja az Európa Innovációs Fővárosa Díjat és az Európai Innovációs Közbeszerzési Díjat.

Forrás és bővebb információk:

https://eic.ec.europa.eu/news/21-inspiring-women-entrepreneurs-2021-meet-finalists-competing-years-eu-prize-women-innovators_en

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: