MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Az Európai Kutatási és...

Az Európai Kutatási és Innovációs Napok: ma és holnap, hogy együtt alakítsuk a kutatás és az innováció jövőjét

Ma kezdődik az Európai Kutatási és Innovációs Napok, Európa éves csúcstalálkozója a kutatás és az innováció jövőjéről. A kétnapos online esemény, június 24-ig tart, és  több mint 60 élő beszélgetést, több mint 200 előadót foglal magába, és mintegy 20.000 résztvevő politikai döntéshozót, kutatót, vállalkozót és állampolgárt kapcsol össze. Az esemény interaktív platformot kínál az Európai Kutatási Térség, valamint az európai kutatási és innovációs politika megerősítését szolgáló következő lépések együttes megtervezéséhez, amelyek a koronavírus-járvány, valamint a zöld és digitális átmenetek kiépítését eredményezik. Az idei esemény egyúttal a Horizon Europe, az új uniós kutatási és innovációs program (2021-2027) elindítása is.

A politikai konferencia mellett a virtuális európai kutatási és innovációs kiállítás több mint 100 olyan EU által finanszírozott projektet mutat be, amelyek hatással voltak az emberek mindennapi életére. A Horizon Europe Village nevű interaktív digitális tér lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy találkozzanak a Bizottság tisztviselőivel, hogy kifejezzék prioritásaikat és kérdéseket tegyenek fel a finanszírozási lehetőségekkel kapcsolatban.

Ez a két nap olyan kulcsfontosságú eseményeket is tartalmaz, mint:

  • Az európai partnerségek elindítása az egyetértési nyilatkozat aláírásával;
  • A Koronavirus Globális K + I Együttműködési Portál elindítása;
  • Az EU tudásértékelési platformjának elindítása;
  • A 2020-as EU RESPonsible Island Prize díjátadó ünnepsége;
  • A készülő szakpolitikai jelentések, például a „She Figures” kiadvány előnézete, amely mutatókat tartalmaz a nemek közötti egyenlőségről a kutatás és az innováció területén páneurópai szinten.

Az eseményt szorosan követik Horizon Europe információs napok , június 28. ésjúlius 9. között. Ezek az információs napok lehetőséget nyújtanak a leendő pályázóknak arra, hogy információkat kapjanak és kérdéseket tegyenek fel a Horizon Europe újdonságairól, főbb finanszírozási eszközeiről és folyamatairól.

Az Európai Kutatási és Innovációs Napok az Európai Bizottság éves kiemelt kutatási és innovációs rendezvénye, amely idén harmadik alkalommal jelenik meg. A tavalyi online esemény több mint 35000 regisztrált résztvevőt vonzott 188 országból, 146 panelen. A rendezvényen bárki részt vehet, aki be szeretne kapcsolódni, vagy érdekli a kutatás és az innováció jövője. A regisztráció a konferencia utolsó napjáig, június 24-ig tart nyitva.

Forrás és bővebb információ:

https://ec.europa.eu/info/news/european-research-and-innovation-days-kick-today-shape-future-research-and-innovation-together-2021-jun-23_en

Regisztráció:

https://www.research-innovation-days.eu/register

Program:

https://ec.europa.eu/research-and-innovation/en/events/upcoming-events/research-innovation-days/programme-day-1

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: