MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Az Európai Bizottság támogatja...

Az Európai Bizottság támogatja a zenei „ökoszisztéma” helyreállítását

2,5 millió eurós költségvetéssel a Bizottság pályázati felhívást hirdetett meg: Music Moves Europe - „Innovatív támogatási rendszer a fenntartható zenei ökoszisztéma számára”.

A Bizottság választja ki azt a konzorciumot, amely az igények felmérése alapján innovatív és hatékony támogatási rendszert fog kidolgozni és irányítani a támogatások a zeneágazat kedvezményezettjeinek újbóli elosztására. A Bizottság arra számít, hogy 2020 novemberéig kiválasztja a konzorciumot annak biztosítása érdekében, hogy az alapok 2021-ben a lehető leghamarabb elérjék a kedvezményezetteket.

A „Zene mozgatja Európát: az európai zenei sokszínűség és tehetség növelése” című előkészítő akció a harmadik egymást követő évében az európai zenei ökoszisztéma helyreállításának és a Covid-19 válság utáni fejlődés támogatásának szükségességével foglalkozik a fenntarthatóbbá válás érdekében. E felhívás célja hozzájárul az EU zöld, digitális, igazságos és rugalmas helyreállítási terveihez is. A felhívás kiegészíti a többi tagállam és az EU kezdeményezéseit és rendszereit, amelyek segítenek enyhíteni a Covid-19 válság általánosságban a kultúrára és különösen a zenére gyakorolt ​​negatív hatásait.

Bővebben: https://ec.europa.eu/culture/news/european-commission-support-recovery-music-ecosystem_en

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: