MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Az Európai Bizottság 2...

Az Európai Bizottság 2,5 millió euróval támogatja az előadóművészet terjesztését

Pályázati felhívást tettek közzé az előadóművészeti alkotások határokon átnyúló forgalmazásának és digitális terjesztésének támogatására.

A Covid-19 válság rávilágított az előadóművészeti szektor sebezhetőségére, mivel az összes fogadó helyszínt be kellett zárni, és a legtöbb előadás csak a nyári szünet után folytatódhat szigorú feltételek mellett. Ezért nagyon időszerű egy új támogatási rendszer az ágazat számára, amely a színházra, a táncra, a cirkuszra és az utcai művészetekre összpontosít.

Az új felhívás célja az előadóművészeti alkotások határokon átnyúló forgalmazásának és digitális terjesztésének támogatása. Ez elősegíti az ágazat felépülését és visszanyerését európai dimenziójában, amely egyértelmű hozzáadott értékkel jár a Creative Europe program számára.

A 2,5 millió euró értékű pályázati felhíváshoz egy vállalkozót vagy konzorciumot kell kiválasztani 2020 negyedik negyedévében annak érdekében, hogy a források a lehető leghamarabb elérjék az ágazatot.

Az új támogatási rendszer a következő kérdésekkel is foglalkozik: a mobilitás környezetre gyakorolt ​​hatása és a digitális kultúra szerepe. A Bizottság intézkedéseket javasol az ágazat szén-dioxid-lábnyomának enyhítésére, és egyúttal a digitális eszközök használatának előretekintő gondolatát is magában foglalja. A támogatott előadások élő felvételét és közvetítését kiegészítik a szélesebb közönség elérése és a turné fenntarthatóbbá tétele érdekében. A felhívás és annak költségvetési növekedése (2-ről 2,5 millió euróra) megerősíti az Európai Bizottság határozott elkötelezettségét az ágazat támogatása és az ellenállóbb és fenntarthatóbb jövő építése érdekében.

Bővebben

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: