MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > A vadonatúj elektronikus felnőttoktatási...

A vadonatúj elektronikus felnőttoktatási platform, az EPALE (Electronic Platform for Adult Learning in Europe) Az európai felnőttképzés elektronikus platformja

Az EPALE a felnőttoktatásban részt vevő szakemberek, többek között felnőttoktatók és trénerek, az útmutatást és támogatást nyújtó személyzet, gyakorlati és elméleti kutatók, valamint szakpolitikai döntéshozók európai, többnyelvű, nyílt közössége. Az EPALE-t az Erasmus+ program finanszírozza. Az EPALE az Európai Unió azon stratégiájának a része, hogy több és jobb tanulási lehetőséget biztosítson a felnőttek részére.

Az EPALE ezt a felnőttkori tanulással foglalkozó szakmák támogatásán és megerősítésén keresztül éri el. Az EPALE lehetővé teszi a tagjai számára, hogy blogbejegyzéseken, fórumokon, a Partnerkereső eszközön, valamint az ezeket kiegészítő fizikai összejöveteleken egész Európában kapcsolatba lépjenek egymással, és tanuljanak egymástól.

Az EPALE a felnőttkori tanulással foglalkozó szakemberek és szervezetek európai szintű virtuális találkozóhelye. A honlap számos egyedülálló jellemzővel rendelkezik:

  • nyílt tagság;
  • többnyelvű tartalom a főbb oldalak, összefoglalók és források vonatkozásában, melyet az összes tartalomra kiterjedő többnyelvűségi stratégia támogat
  • a felnőttkori tanulással foglalkozó szakemberek számára meghirdetett kurzusok és más eseményeket tartalmazó, egész Európát lefedő, kereshető naptár;
  • felhasználók által irányított tartalomfejlesztés, kérdőívek és értékelések révén, ahol a felhasználók azonosítják, értékelik és megosztják egymással az anyagokat, eszközöket és forrásokat;
  • formális és informális partnerkereső eszközök a „Keressen meg” és „Kövessen” funkciók alkalmazásával.
  • páneurópai felhasználói profilok, amelyek elősegítik a legfontosabb érintettek és közösségi tagok, más országbeli kollégák, stb. megtalálását és a velük való kapcsolatfelvételt.

 

Az újonnan tervezett webhely felhasználóbarátabb, gyorsabb, könnyebben kezelhető, és számos új funkcióval büszkélkedhet. Az EPALE tagjai hozzáférhetnek a kizárólag regisztrált felhasználók számára elérhető összes dedikált tartalomhoz, például a nemrégiben megjelent 2020 közösségi mesekönyvhez. Ez az e-könyv, az EACEA igazgatójának, Roberto Carlininek az előszavával, az EPALE közösség 114 inspiráló történetéből álló gyűjteményt kínál a COVID-19 járványra válaszul.

Az április 27-én elindított 2021-es közösségi történetek kezdeményezés arra hívja fel az érdekelt feleket, hogy szóljanak bele a 2021-re választott három tematikus fókusszal kapcsolatban:

  • Élet- és munkakészségek a felnőttek tanulásának és részvételének ösztönzéséhez,
  • Digitális átmenet és a vegyes tanulás lehetőségei,
  • Befogadó Társadalmi változás a fenntarthatóság és a méltányosság érdekében.

Forrás és bővebb információ:

https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/news/whats-new-epale-2021-04-28_en

https://epale.ec.europa.eu/hu/faq

https://epale.ec.europa.eu/hu/nss/national-support-services-hungary

 

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: