MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > A Polgárok, Esélyegyenlőség, Jogok...

A Polgárok, Esélyegyenlőség, Jogok és Értékek (CERV) program első hét pályázata

Az első hét CERV-pályázatot az Európai Bizottság finanszírozási és pályázati lehetőségeinek portálján (F&TP) tették közzé, és a következő hetekben további felhívások következnek.

Az EU jogainak és értékeinek megerősítése és előmozdítása az Európai Bizottság kiemelt prioritása. Az új Polgárok, Esélyegyenlőség, Jogok és Értékek (CERV) program ezt a prioritást tükrözi, és a következő 7 éves időszakra szóló 1,55 milliárd eurós összköltségvetéssel az eddigi legnagyobb uniós alapot képviseli az alapvető jogok, a törvény és demokrácia az EU-n belül.

Mint ilyen, a CERV program a korábbi Európa a polgárokért program sikereire épít, amelynek felhívásait az EACEA kezelte a 2014–2020-as finanszírozási időszakban, valamint a Jogok, az Esélyegyenlőség és az Állampolgárság program sikereire.

A CERV program négy pillérből áll:

  • Unió értékei – az uniós értékek védelme és népszerűsítése
  • Esélyegyenlőség, jogok és nemek közötti egyenlőség - a jogok, a megkülönböztetés-mentesség és az egyenlőség, ezen belül a nemek közötti egyenlőség előmozdítása, valamint a nemek közötti esélyegyenlőség és a megkülönböztetés-mentesség általános érvényesítésének előmozdítása
  • A polgárok elkötelezettsége és részvétele - az állampolgárok elkötelezettségének és az Unió demokratikus életében való részvételének, valamint a különböző tagállamok állampolgárai közötti csereprogramoknak az előmozdítása, valamint a közös európai történelem tudatosítása.
  • Daphne - a nemi alapú erőszak és a gyermekek elleni erőszak megelőzése és leküzdése

Forrás és bővebb információ:

https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/news/first-calls-published-citizens-equality-rights-and-values-programme-2021-04-21_en

A hét új CERV pályázat a palyazatokmagyarul.hu oldalon:

https://palyazatokmagyarul.eu/competition/search?kereses_sz=cerv

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: