MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > A LIFE program 2020...

A LIFE program 2020. évi újításai

A LIFE program felhívásai – főként a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel - számos újítást tartogatnak az idei pályázók számára.

Az újításokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az Európai Bizottság „LIFE2020 Addendum Guidelines for applicants” dokumentumcsomagja foglalja össze, amely az alábbi linken elérhető és letölthető (a lap alján): https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/2020-life-call-proposals-traditional-projects-climate-action

Mindazonáltal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium LIFE Klímapolitikai Csapata a hazai pályázók tájékozódását megkönnyítendő összeállított egy magyar nyelvű, lényegre törő tájékoztatót a legfontosabb újításokról: ennek eredményeképp jött létre a LIFE NOVELTIES 2020 összefoglaló.

Reméljük, a dokumentum válaszul szolgál a 2020-ban történő pályázással kapcsolatos egyes kérdéseikre, esetleg meghozza a kedvüket az idei pályázáshoz.

A dokumentumban is megjelenő újítások részletszabályait a felhívások egyelőre nem tartalmazzák, ugyanakkor az elkövetkező hetekben megjelenő új „Annex X – Pénzügyi és adminisztratív útmutató” már tartalmazni fogja ezeket. Az új útmutató megjelenéséről szintén honlapunkon tájékozódhat.

Fontos: a tájékoztató célja a LIFE CLIMA alprogram pályázóinak és érdeklődőinek tájékoztatása, a LIFE környezet- és természetvédelmi pályázatokkal kapcsolatos esetleges további tudnivalókra nem terjed ki. LIFE környezet- és/vagy természetvédelmi pályázatokkal kapcsolatos érdeklődés esetén kérjük, forduljanak az Agrárminisztérium nemzeti kapcsolattartóihoz. (Elérhetőségeik: https://www.lifepalyazatok.eu/contact_hu.html).

További, LIFE CLIMA pályázatokkal kapcsolatos kérés vagy kérdés esetén forduljanak bizalommal a LIFE klímapolitikai tanácsadókhoz a tájékoztatóban megadott elérhetőségeken.     

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: