MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > A 2020-as Európai Natura...

A 2020-as Európai Natura 2000-díj döntősei

Az Európai Bizottság közzétette a 2020-as Európai Natura 2000-díj döntőseit.

Öt díjkategória keretében összesen 27 döntős van. Lehetőség van szavazni is, aki a legtöbb szavazatot kapja, az európai Natura 2000 polgárok díját nyeri el.

A szavazás 2020. szeptember 15-én 11.59-ig tart.

A döntősök között két magyar vonatkozású jelölt van:

ECO KARST – A természetért és az emberekért

A Szlovén Erdészeti Szolgálat vezette kilenc ország (Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Németország, Magyarország, Románia, Montenegró, Szerbia és Bosznia-Hercegovina) 11 szervezetével megvalósuló együttműködés, az ECO KARST projekt célja a természetvédelem egyik fő kihívásának kezelése volt, nevezetesen áthidalni a biodiverzitás megőrzésének igényei és a helyi lakosság megélhetésének javítása közötti különbséget.

LENA - Helyi gazdaság és természetvédelem a Duna régióban

A WWF Bulgária vezetésével és 12 másik szervezet együttműködésével megvalósuló kezdeményezés célja a LENA Interreg projekt részeként a Duna alsó szakaszában a munkanélküliséggel kapcsolatos gazdasági nehézségek és elnéptelenedés kezelése volt.

Az átfogó cél az volt, hogy új természeti alapú üzleti kezdeményezéseket hozzon létre, és megossza a gyakorlati tudást és a tapasztalatokat a fenntartható gazdasági fejlődésről 15 Natura 2000 területen hat EU-országban és egy szomszédos országban: Bulgária, Horvátország, Németország, Magyarország, Románia, Szlovénia és Szerbia. Több mint 1100 kis- és középvállalkozás (kkv) vett részt a kezdeményezésben. A vadon termő növények gyűjtőit, a halászokat és a gazdálkodókat képzésben részesítették és segítséget nyújtottak vállalkozásuk hozzáadott értékének növeléséhez.

Bővebben

(Az oldalon az adott projekteknél lehet szavazni)

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: