MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > 2020-as LIFE CLIMA önerő-támogatási...

2020-as LIFE CLIMA önerő-támogatási felhívás!

2020. április 2-án megjelent a LIFE Éghajlat-politika alprogram (LIFE CLIMA) 2020. évi pályázati felhívása az Európai Bizottság LIFE honlapján.

Ahogyan azt a 2020. április 20-ai LIFE CLIMA Virtuális Tájékoztató Napon (visszanézhető ITT) is jeleztük, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Klímapolitikai Főosztályának legfőbb célja, hogy a lehető legtöbb – az Európai Bizottság által is sikeresnek ítélt – hagyományos magyar projekt megvalósulását segíthessük elő. Ennek érdekében - az 1072/2017. (II.10.) Korm.határozat rendelkezései alapján - a 2020-ban pályázó szervezeteknek idén is lehetőségük nyílik LIFE CLIMA nemzeti önerő-támogatási kérelmek benyújtására. A pályázatok végső benyújtási határideje az Európai Bizottság felé: 2020. október 6.

A magyarországi pályázó szervezetek 2020. július 5. éjfélig az alábbi dokumentumok kitöltésével és megküldésével jelentkezhetnek önerő-támogatásra a lifeclimate@itm.gov.hu és a barbara.kovacs@itm.gov.hu e-mail címeken:

·        A szervezet képviselője által aláírt LIFE CLIMA Nemzeti Önerő-támogatási Kérelem nyilatkozat – [aláírt, szkennelt PDF]

·        A kérelmező szervezet aláírási címpéldánya (saját minta is használható) – [aláírt, szkennelt PDF]

·        LIFE CLIMA Nemzeti Önerő-támogatási Összefoglaló – [szerkeszthető Word] ÉS [aláírt, szkennelt PDF]

·        LIFE CLIMA Nemzeti Önerő-támogatási Költségterv – [szerkeszthető Excel] ÉS [aláírt, szkennelt PDF]

·        A tervezett LIFE CLIMA pályázat annak legfrissebb állapotában és/vagy olvasói jogosultság biztosítása a pályázathoz a nemzeti kapcsolattartó számára az eProposal felületen. – [Tetszőleges fájlformátum]

(A második opció természetesen csak abban az esetben választható, amennyiben a pályázó valóban töltött már fel értékelhető részanyagokat az eProposal rendszerébe a nemzeti határidőig).

A fennálló járványügyi helyzetre való tekintettel a dokumentumok postai úton történő megküldéséhez nem ragaszkodunk, ugyanakkor kérjük, hogy az önerő-támogatási összefoglalót és költségtervet szerkeszthető (Word, ill. Excel) formátumban és aláírt, szkennelt PDF formátumban is szíveskedjenek megküldeni a részünkre. (Ahogyan a szögletes zárójelekben is feltüntettük).

Fontos, hogy a Kormány LIFE nemzeti önerő-támogatási alapjából csak Magyarországon bejegyzett szervezetek részesülhetnek!

Azon pályázatok számára, amelyeket a fenti júliusi határidőre megküldött pályázati csomag alapján potenciálisan támogathatónak ítél az ITM, az augusztusi hónapban társfinanszírozói nyilatkozatot ("A6 form") állítunk ki, melyet a pályázó csatolhat az eProposal rendszerbe, ezzel is növelve nyerési esélyeit a bizottsági értékelés során. Ténylegesen támogathatónak nyilvánítani csak az EASME által sikeresnek ítélt pályázatokat áll módunkban, az aktuális évben (2021) rendelkezésre álló önerő-támogatási keret erejéig. Ily módon a nyertes igénylőkkel a támogatási szerződések megkötése az Európai Bizottság és a projektgazda által kötött szerződések ("Grant Agreement") aláírását követően, tehát szintén a 2021. évben történik.

Fontos! A jelenlegi felhívás kizárólag a 2020. évi LIFE CLIMA hagyományos pályázati felhívás alatt pályázók számára kerül kiírásra. A korábbi évek felhívásai során nyertes és már futó projektek számára egy külön felhívás kerül kiírásra a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. által, illetve a „LIFE pályázatok” kommunikációs felületeken (honlap, Facebook) legkésőbb 2020. június 30-ig.

Reméljük, minél többen élnek ezzel a kedvező lehetőséggel 2020-ban is és az elkövetkező években akár több sikeres magyar LIFE CLIMA projekt végrehajtása is megkezdődhet.

Mindenkinek sikeres pályázást kívánunk!

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: