MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Smart Future Forum 2016

Smart Future Forum 2016

=

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter idén is, október 20-án megrendezte nagy sikerű kétnapos konferenciáját, a Smart Future Forumot, ezúttal Visegrádon.
A Magyar Fejlesztési Központot Bózsik András igazgatói megbízott képviselte, előadásának címe: Brüsszeli „okosságok” – Közvetlen uniós források az okos és zöld városok fejlesztésére.
Visegrád polgármestere, Félegyházi András, Paks polgármestere, Süli János, Kaposvár polgármestere, Szita Károly is bemutatták „okos város” projektjüket, melyek részben az MFK által ajánlott közvetlen brüsszeli forrásokból fognak megvalósulni.
Az esemény az Élhetőbb jövő jelszó köré szerveződött. A plenáris és szekció előadásokon nagy hangsúlyt kapott többek között a green finance, a társadalom és technológia viszonya, az e-mobilitás, a smart grid és smart metering, valamint a hazai és nemzetközi okos városok témaköre is. Az előadók között megtalálhatók voltak az állami és szabályozói szféra képviselői, hazai és nemzetközi szakmai véleményvezérek, vezető technológiaszállítók, valamint az innovatív városfejlesztés mellett elkötelezett városvezetők is.

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: